Τράκη Βασιλική, Μηχανολόγος Μηχανικός

Σας καλωσορίζω στον προσωπικό μου διαδικτυακό τόπο.

Γεννήθηκα στο Βόλο. Έχω Ζαγορίσια καταγωγή από τα Άνω Πεδινά, μικρό χωριό του κεντρικού Ζαγορίου της Ηπείρου και πατέρας μου ήταν ο Λάζαρος Ε. Τράκης. Η μητέρα μου Μαριάνθη Δ. Στεργίου - Τράκη είχε καταγωγή από τα Κανάλια του Δήμου Κάρλας, μεγάλο παραλήμνιο χωριό της λίμνης Κάρλας (αρχαία Βοιβηίς), η οποία αποξηράνθηκε το 1962 και σήμερα εξελίσσεται η επανασύσταση της. Κατοικώ μόνιμα στο Βόλο και είμαι παντρεμένη με τον Μανώλη Παπαδόπουλο, Ιατρό - Βιοπαθολόγο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, εξασκώ το επάγγελμά μου το οποίο υπηρέτησα από διάφορες θέσεις κατά περιόδους ως Τεχνικός Σύμβουλος στο Δήμο Βόλου και στο Δήμο Ν. Ιωνίας, στην Νομαρχία του Νομού Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ως ελεύθερη επαγγελματίας ασχολούμαι με τεχνικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και γενικά με ότι έχει σχέση για την άδεια λειτουργίας βιομηχανιών - βιοτεχνιών - τουριστικών καταλυμάτων, καταστημάτων εστίασης και άλλα.

Συμμετείχα στην οργάνωση του Μουσείου Μεταξουργίας στο Δήμο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, καθώς επίσης και εκ μέρους της Νομαρχίας Μαγνησίας στην ομάδα υποστήριξης  και οργάνωσης της έκθεσης "Ελαίας εγκώμιο" της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία και υλοποιήθηκε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής το 2006 στο Βόλο.

Επίσης, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία με σκοπό να αποτυπώσω κτίσματα και γενικά θέματα που τείνουν να εξαφανιστούν από τον χρόνο.

Επίσης, έλαβα μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής αυτοδίδακτων ζωγράφων, καθώς και σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας για πρόγραμμα Αγροτοτουρισμού στο Πήλιο.

Πρόσφατα, ανέδειξα την τελευταία μου προσωπική δουλειά, έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τις αυλόπορτες και τίτλο "Οι παλιές μας...οι αυλόπορτες..." της ιδιαιτερής μου πατρίδας. Μέσα από τα βιώματά μου στον τόπο αυτό, ανακάλυψα την δύναμη και την μεγαλοπρέπειά του και έτσι έβαλα ως στόχο να κάνω κάτι γι' αυτόν. Την ιδέα μου για την φωτογραφική αποτύπωση τμήματος της Ζαγορίσιας κατοικίας, την αυλόπορτα, απέδωσα με την φωτογραφική μηχανή της ψυχής μου αλλά με όλη μου την αγάπη για το χωριό μας.

Σύντομα θα προσπαθήσω να αναδείξω και τις νέες μου εργασίες με θέμα και τίτλο "Μέσα από τις αυλόπορτες", καθώς και ένα αφιέρωμα σεβασμού στο χωριό Κανάλια και στην ευρύτερη παραλήμνια περιοχή του, που θα φέρει τον τίτλο "Το χωριό μας στην λίμνη".

Υπηρετώ και προσφέρω εθελοντικά στον πολιτισμό για την διατήρηση της παράδοσης, στις δραστηριότητες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου για αρκετά χρόνια, καθώς επίσης και στην Ηπειρωτική Αδελφότητα του Ν. Μαγνησίας.

Με εκτίμηση προς όλους.

Βασιλική Τράκη - Παπαδοπούλου

μηχανολογος μηχανικος βολος

Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό μου σημείωμα εδώ:


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - ΤΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Προς κάθε ενδιαφερόμενο ακολουθούν συστατικές επιστολές:


Γραφείο δημάρχου Ν.Ιωνίας Βόλου

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας


Επικοινωνία

Διεύθυνση: Αγαπηνού 1 - Ν.Ιωνία Βόλου

Τηλέφωνα: 24210/68358 - 24210/86067

Κινητό: (+30) 6944556087

E-mail: trakivasiliki@hotmail.com

www.trakivasiliki.com

Trakivasiliki.com © 2018. All rights reserved.